Εύκολες συνταγές

Σπιτικό Παγωτό Χορτσάτα

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε σε μια απολαυστική παγωμένη απόλαυση με αυτή τη συνταγή για το σπιτικό παγωτό Horchata. 🥗Εμπνευσμένο από το παραδοσιακό μεξικάνικο ρόφημα, το horchata, αυτό το κρεμώδες και δροσιστικό επιδόρπιο είναι ένας τέλειος τρόπος για να δροσιστείτε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ή να απολαύσετε ως γλυκό φινάλε σε οποιοδήποτε γεύμα.

Συνδυάζοντας τις πλούσιες γεύσεις κανέλας, βανίλιας και ρυζιού, αυτό το σπιτικό παγωτό προσφέρει μια μοναδική αλλαγή στα κλασικά αγαπημένα. 🥄Η μεταξένια-λεία υφή και οι διακριτικές νότες μπαχαρικών κάνουν κάθε κουταλιά μια παραδεισένια απόλαυση για τους γευστικούς σας κάλυκες.

Είτε διοργανώνετε ένα δείπνο, είτε προγραμματίζετε μια οικογενειακή συγκέντρωση, είτε απλά λαχταράτε ένα δροσερό και κρεμώδες επιδόρπιο, αυτό το σπιτικό παγωτό Horchata είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει και θα ικανοποιήσει τη γλυκύτητα όλων. 🍮Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε και ας δημιουργήσουμε ένα παγωμένο αριστούργημα!

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι άψητο ρύζι
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου (προαιρετικό)
  • Πρέζα αλάτι

Προετοιμασία

1. 🍲Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ανακατέψτε το πλήρες γάλα και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά. 🍱Ζεσταίνουμε μέχρι να σιγοβράσει ελαφρά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην καεί.

2. 🥑Προσθέστε το άψητο ρύζι στο μείγμα του γάλακτος και συνεχίστε να σιγοβράζετε για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. 🍤Αυτό επιτρέπει στο ρύζι να εμποτίσει τη γεύση του στο υγρό.

3. 🍮Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

4. 🥥Μόλις κρυώσει, μεταφέρετε το μείγμα σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων. 🍵Ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το ρύζι να αλεσθεί καλά και το μείγμα να γίνει λείο.

5. 🍇Τοποθετήστε ένα κόσκινο με λεπτό πλέγμα ή ένα τυρί πανί πάνω από ένα μεγάλο μπολ και στραγγίστε το αναμεμειγμένο μείγμα για να αφαιρέσετε τυχόν εναπομείναντα στερεά ρυζιού. 🥮Πιέστε απαλά με ένα κουτάλι για να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό.

6. 🍪Πετάξτε τα στερεά του ρυζιού και επιστρέψτε το στραγγισμένο υγρό πίσω στην κατσαρόλα.

7. 🥟Προσθέστε την κρυσταλλική ζάχαρη, την αλεσμένη κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το εκχύλισμα αμυγδάλου (αν θέλετε) και μια πρέζα αλάτι στην κατσαρόλα. 🧁Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

8. 🍷Τοποθετήστε ξανά την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μαγειρέψτε το μείγμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

9. 🍲Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα horchata να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

10. 🍔Μόλις κρυώσει, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βάζετε το μείγμα horchata στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα. 🍴Αν κρυώσετε καλά το μείγμα, θα βελτιώσετε τη γεύση και την υφή του παγωτού.

11. 🍡Αφού κρυώσει, αδειάστε το μείγμα horchata σε μια παγωτομηχανή και ανακατέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μέχρι να αποκτήσει μια μαλακή υφή σερβιρίσματος.

12. 🍌Μεταφέρετε το τριμμένο παγωτό σε ένα αεροστεγές δοχείο και παγώστε για άλλες 2-3 ώρες ή μέχρι να σφίξει και να σβήσει.

13. 🍢Σερβίρετε το σπιτικό παγωτό Horchata σε μπολ ή χωνάκια, γαρνίροντας με αλεσμένη κανέλα ή καβουρδισμένα αμύγδαλα, αν θέλετε. 🥄Απολαύστε!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το σπιτικό παγωτό Horchata είναι περίπου 4 ώρες και 45 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου ψύξης και ψύξης. 🍔Ο απαιτούμενος χρόνος πρακτικής άσκησης είναι περίπου 30 λεπτά.

Για Vegans – Προτάσεις αλλαγής συστατικών

Αν προτιμάτε μια vegan εκδοχή αυτής της υπέροχης απόλαυσης, μπορείτε να κάνετε μερικές αντικαταστάσεις συστατικών:

  • Αντικαταστήστε το πλήρες γάλα με γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη ή άλλο μη γαλακτοκομικό γάλα της επιλογής σας.
  • Αντικαταστήστε την παχύρρευστη κρέμα με πλήρες γάλα καρύδας σε κονσέρβα ή μια εναλλακτική λύση που δεν είναι γαλακτοκομική, όπως η κρέμα καρύδας.
  • Βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη που χρησιμοποιείται είναι φιλική προς τους vegan επιλέγοντας βιολογική ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή άλλο γλυκαντικό φυτικής προέλευσης.

Ακολουθήστε τα ίδια βήματα προετοιμασίας που περιγράφονται παραπάνω, προσαρμόζοντας τις επιλογές συστατικών ώστε να ταιριάζουν στις διατροφικές σας προτιμήσεις. 🥟Το αποτέλεσμα θα είναι ένα λαχταριστό vegan παγωτό Horchata που όλοι μπορούν να απολαύσουν!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Οι θρεπτικές αξίες ανά μερίδα (περίπου 1/2 φλιτζάνι) σπιτικού παγωτού Horchata είναι οι εξής:

  • Θερμίδες: 240
  • Συνολικά λιπαρά: 15 g
  • Κορεσμένα λιπαρά: 9 g
  • Χοληστερόλη: 55 mg
  • Νάτριο: 55 mg
  • Συνολικοί υδατάνθρακες: 24 g
  • Διαιτητικές ίνες: 0 g
  • Σάκχαρα συνολικά: 17 g
  • Πρωτεΐνη: 3 g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες συστατικών που χρησιμοποιούνται και τυχόν τροποποιήσεις που έγιναν στη συνταγή.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το λαχταριστό σπιτικό παγωτό Horchata, μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί με την παρουσίασή σας. 🍤Ακολουθούν μερικές ιδέες:

  • Σερβίρετε το παγωτό σε κομψά γυάλινα μπολ ή ποτήρια γλυκού για μια αριστοκρατική πινελιά.
  • Ρίξτε μια σπιτική σάλτσα καραμέλας ή σιρόπι σοκολάτας πάνω από τις μεζούρες για μια επιπλέον απολαυστική απόλαυση.
  • Πασπαλίστε από πάνω μερικά μπισκότα θρυμματισμένης κανέλας ή φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας για να προσθέσετε υφή και οπτική γοητεία.
  • Συνδυάστε το παγωτό με φρεσκοψημένο churros ή τσιπς τορτίγιας ζάχαρης κανέλας για έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων.

Μπορείτε επίσης να σερβίρετε μια πλευρά από παραδοσιακά μεξικάνικα γλυκά, όπως pan dulce (γλυκό ψωμί) ή buñuelos (τηγανητή ζύμη), για να συμπληρώσετε το παγωτό Horchata και να δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη εμπειρία γλυκού.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε την ποιότητα και τη φρεσκάδα του σπιτικού παγωτού Horchata, είναι σημαντικό να το αποθηκεύετε σωστά. 🍋Να τι πρέπει να γνωρίζετε:

  • Μεταφέρετε το παγωτό σε ένα αεροστεγές δοχείο, διασφαλίζοντας ότι υπάρχει ελάχιστος χώρος αέρα στο επάνω μέρος.
  • Τοποθετήστε το δοχείο στην κατάψυξη, κατά προτίμηση προς το πίσω μέρος όπου η θερμοκρασία είναι πιο σταθερή.
  • Το παγωτό μπορεί να αποθηκευτεί για έως και 2 εβδομάδες χωρίς να χάσει τη γεύση ή την υφή του.
  • Εάν το παγωτό γίνει πολύ σκληρό μετά από παρατεταμένη κατάψυξη, αφήστε το να ξεπαγώσει στο ψυγείο για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.

Θυμηθείτε, το σπιτικό παγωτό είναι καλύτερο να το απολαμβάνετε σε εύλογο χρονικό διάστημα για να απολαύσετε τη βέλτιστη γεύση και υφή του.

Χρησιμοποιημένα οφέλη για την υγεία των συστατικών

Αυτό το σπιτικό παγωτό Horchata περιλαμβάνει πολλά συστατικά που προσφέρουν πιθανά οφέλη για την υγεία:

  • Κανέλα: Γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της, η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα. 🥒Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά και μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.
  • Ρύζι: Βασική τροφή για πολλούς πολιτισμούς, το ρύζι παρέχει ενέργεια και είναι χαμηλό σε λιπαρά. 🍉Είναι καλή πηγή υδατανθράκων και μπορεί να συμβάλει σε μια ισορροπημένη διατροφή.
  • Γάλα και κρέμα γάλακτος: Αυτά τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσια σε ασβέστιο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση γερών οστών και δοντιών. 🍮Παρέχουν επίσης πρωτεΐνες και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
  • Εκχύλισμα βανίλιας: Ενώ χρησιμοποιείται κυρίως για γεύση, το εκχύλισμα βανίλιας περιέχει μικρές ποσότητες αντιοξειδωτικών και μπορεί να έχει χαλαρωτικά και ηρεμιστικά αποτελέσματα στο σώμα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ αυτά τα συστατικά προσφέρουν πιθανά οφέλη για την υγεία, το μέτρο και η συνολική διατροφική ισορροπία είναι το κλειδί για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. 🍐Απολαύστε αυτό το παγωτό ως μια νόστιμη απόλαυση στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε να φτιάχνετε και να απολαμβάνετε αυτό το σπιτικό παγωτό Horchata, μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να εξερευνήσετε άλλες συνταγές παγωμένων γλυκών με μοναδικές γεύσεις:

  • Gelato: Αυτό το παγωτό ιταλικού στιλ είναι γνωστό για την πλούσια, πυκνή υφή και τις έντονες γεύσεις του. 🍝Διατίθεται σε μια ποικιλία από παραδοσιακές και ευρηματικές γεύσεις.
  • Παγωτό Mango: Αφεθείτε στην τροπική γλυκύτητα των μάνγκο με αυτό το υπέροχο παγωτό που αιχμαλωτίζει την ουσία αυτού του ζωντανού φρούτο.
  • Σορμπέ φράουλας: Για μια δροσερή και πιο ελαφριά επιλογή, δοκιμάστε αυτό το φρουτώδες σορμπέ φτιαγμένο με ώριμες φράουλες. 🥄Είναι τέλειο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

Αυτές οι συνταγές προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από κατεψυγμένες λιχουδιές για εξερεύνηση και προσθήκη στο ρεπερτόριό σας με σπιτικά επιδόρπια

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button