Εύκολες συνταγές

Συνταγή Κίτρινα Μπισκότα με Βρώμη

Συνταγή για κίτρινα μπισκότα με βρώμη

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτά τα υπέροχα κίτρινα μπισκότα με βρώμη είναι ένας τέλειος συνδυασμός βουτυράτης καλοσύνης και υγιεινής βρώμης. Ένα υπέροχο χρυσαφί χρώμα και ένα τρυφερό ψίχουλο που θα σας αφήσει να λαχταρείτε για περισσότερα. Αυτά τα μπισκότα είναι υπέροχα για πρωινό ή ως σνακ και συνδυάζονται υπέροχα με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Κίτρινο καλαμποκάλευρο
½ φλιτζάνι

Βρώμη σε ρολό
½ φλιτζάνι

Ζάχαρη
¼ φλιτζάνι

Μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού

Αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού

Ανάλατο βούτυρο (κρύο)
½ φλιτζάνι (1 ραβδί)

Βουτυρόγαλα
¾ φλιτζάνι

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε κίτρινα μπισκότα με βρώμη, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε με σύρμα ή πιρούνι
  • Κόφτης ζαχαροπλαστικής ή δύο μαχαίρια (για κοπή στο βούτυρο)
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Ταψί
  • Παργαμηνόχαρτο ή ταψί σιλικόνης
  • Κλάστης
  • Κόπτης μπισκότων ή ποτήρι (για να κόψετε τα σχήματα των μπισκότων)
  • Φούρνος

Προετοιμασία

Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 425°F (220°C) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα ή ένα ταψί σιλικόνης.

Βήμα 2: Συνδυάστε τα ξηρά συστατικά

Σε ένα μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κίτρινο καλαμποκάλευρο, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Βήμα 3: Κόψτε το βούτυρο

Κόβουμε το κρύο ανάλατο βούτυρο σε μικρούς κύβους και τα προσθέτουμε στα στεγνά υλικά. Χρησιμοποιήστε κόφτη ζαχαροπλαστικής ή δύο μαχαίρια για να κόψετε το βούτυρο στο μείγμα του αλευριού μέχρι να μοιάζει με χοντρό τρίμμα.

Βήμα 4: Προσθέστε υγρά συστατικά

Ρίξτε το βουτυρόγαλα και το εκχύλισμα βανίλιας στο μπολ που περιέχει τα ξηρά συστατικά και το μείγμα μπουτύρου. Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να ενωθούν για να σχηματίσετε μια μαλακή ζύμη.

Βήμα 5: Δώστε σχήμα στα μπισκότα

Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε την απαλά μερικές φορές για να ενωθείτε. Ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος περίπου ½ ίντσας. Χρησιμοποιώντας ένα κουπατ ή ένα κουπατ, κόψτε σχήμα μπισκότων και το σχήμα στο έτοιμο ταψί.

Βήμα 6: Ψήστε τα μπισκότα

Το προθερμάνετε στο φούρνο και ψήστε τα μπισκότα για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα κίτρινα μπισκότα με βρώμη είναι περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή των συστατικών, τη μέτρηση και την προετοιμασία της ζύμης. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 12-15 λεπτά, με αποτέλεσμα ο συνολικός χρόνος να είναι περίπου 27-30 λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος. Είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που μπορείτε να κάνετε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε κρύο βούτυρο όταν το κόβετε στα ξηρά συστατικά. Αυτό που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια λεπτή υφή στα μπισκότα.
  • Χειριστείτε τη ζύμη απαλά και αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη για να αποφύγετε τα σκληρά μπισκότα.
  • Αν προτιμάτε πιο γλυκιά γεύση, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα ζάχαρης στη συνταγή.
  • Μην έχετε ελεύθεροι να πειραματιστείτε με διαφορετικά σχήματα και μεγέθη όταν κόβετε τα μπισκότα. Διασκεδάστε και γίνετε δημιουργικοί!
  • Σερβίρετε τα μπισκότα ζεστά για την καλύτερη γεύση και υφή. Είναι νόστιμα μόνο τους ή μπορείτε να τα πάρετε από με βούτυρο, μαρμελάδα ή μέλι.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
180

Πρωτεΐνη
3g

Παχιά
7g

Υδατάνθρακες
26g

Ίνα
2g

Ζάχαρη
4g

Ασβέστιο
52 mg

Σίδερο
1 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρεις τα κίτρινα μπισκότα με βρώμη, μπορείς να παρουσιάσεις σε μια διακοσμητική πιατέλα ή σε μια ρουστίκ ξύλινη σανίδα. Φαίνονται ελκυστικά όταν τακτοποιούνται σε ένα τακτοποιημένο μοτίβο ή στοιβάζονται σε έναν ορεκτικό πύργο. Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε λίγη βρώμη ή ζάχαρη άχνη από πάνω για μια επιπλέον πινελιά.

Αυτά τα μπισκότα είναι ευέλικτα και μπορείτε να τα βάλετε με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να τα σερβίρετε ως έχουν, συνοδευόμενα από μια επιλογή από μαρμελάδες, ζελέ ή μέλι για μια γλυκιά απόλαυση. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα συνδυάσετε με αλμυρά αλείμματα όπως βούτυρο, τυρί κρέμα ή ακόμα και αβοκάντο για μια ευχάριστη ανανέωση.

Αν ψάχνετε για εναλλακτικές επιλογές, σκεφτείτε να σερβίρετε τα μπισκότα με μια φρέσκια φρουτοσαλάτα, γιαούρτι ή μια πλευρά ομελέτα για ένα πλήρες πρωινό. Για ένα πιο χορταστικό γεύμα, συνδυάζονται υπέροχα με σούπες, μαγειρεύονται ή ακόμα και ως βάση για ένα μίνι σάντουιτς.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε φρέσκα την Κίτρινα Μπισκότα με Βρώμη, να αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο ή σε μια σακούλα με φερμουάρ σε θερμοκρασία δωματίου. Θα παραμείνουν απαλά και νόστιμα για έως και 3 ημέρες. Εάν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, μπορείτε να βάλετε στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα ή να καταψύξετε για έως και 2 μήνες.

Κατά την κατάψυξη, το γράψιμο τα μπισκότα σε μια σακούλα ή δοχείο κατάψυξης, χωρίζοντας κάθε στρώση με λαδόκολλα για να μην κολλήσουν. Ξεπαγώστε τα σε θερμοκρασία δωματίου όταν είναι έτοιμα να τα γίνετε ή ξαναζεσταθείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 350°F (175°C) για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Αυτά τα κίτρινα μπισκότα με βρώμη προσφέρουν πολλά για την υγεία χάρη στα θρεπτικά συστατικά τους:

  • Η βρώμη είναι μια εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, οι οποίοι βοηθούν την πέψη και συμβάλλουν στη διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερόλης.
  • Το αλεύρι ολικής αλέσεως παρέχει σύνθετους υδατάνθρακες και βασικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Β και σίδηρο.
  • Το βουτυρόγαλα προσθέτει ασβέστιο, πρωτεΐνες και προβιοτικά που προάγουν την υγεία του εντέρου.
  • Η μέση χρήση βουτύρου προσθέτει γεύση και μικρή ποσότητα λίπους στη συνταγή.

Αν και αυτά τα μπισκότα είναι μια νόστιμη απόλαυση, είναι σημαντικό να απολαμβάνετε μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, ίσως σας αρέσουν επίσης:

  • Μπισκότα βουτυρόγαλου: Ένα κλασικό αγαπημένο νότο με λεπιώδη υφή.
  • Μπισκότα τσένταρ και βοτάνων: Αλμυρά μπισκότα με τυρώδη καλοσύνη και αρωματικά βότανα.
  • Πλούδες βρώμης με βατόμουρο: Τρυφερά κουκούτσια γεμάτα με ζουμερά βατόμουρα και υγιεινή βρώμη.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από διάσημους αρτοποιούς και σεφ που έχουν κατακτήσει την τέχνη της δημιουργίας απολαυστικών αρτοσκευασμάτων. Μεταξύ αυτών, συνιστώ ανεπιφύλακτα να εξερευνήσετε τις συνταγές της Nigella Lawson, μιας διάσημης Βρετανίδας μαγείρισσας γνωστής για τις παρηγορίες και τις γευστικές της δημιουργίες. Η τεχνογνωσία της στο συνδυασμό απλών συστατικών για την παραγωγή εκπληκτικών αποτελεσμάτων σίγουρα θα σας εμπνεύσει στο γαστρονομικό σας ταξίδι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button