Εύκολες συνταγές

Συνταγή ραβιόλι με τριαντάφυλλο στο φούρνο

Συνταγή ραβόλι με τριαντάφυλλο στο φούρνο

Σχετικά με τη συνταγή

Η προετοιμασία ενός νόστιμου πιάτου δεν χρειάζεται πάντα να είναι χρονοβόρα. Αυτή η συνταγή με ραβιόλια ψημένου τριαντάφυλλου είναι μια κομψή και γευστική επιλογή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας χωρίς να χρειάζεται ώρες στην κουζίνα. Τα λεπτεπίλεπτα ζυμαρικά σε σχήμα τριαντάφυλλου γεμάτα με μείγμα αλμυρού τυριού ψήνονται στην τελειότητα, δημιουργώντας ένα απολαυστικό μείγμα χρωμάτων και γεύσεων. Είτε διοργανώνετε ένα δείπνο είτε απλά λαχταράτε ένα ανακουφιστικό γεύμα, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας καλούς.

Συστατικά

<πίνακας>

Γέμισμα ραβιόλι
Ζύμη ραβιόλι
Σάλτσα

1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
3 μεγάλα αυγά
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κονσέρβα (14 oz) θρυμματισμένες ντομάτες

2 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζάνι νερό (όσο χρειάζεται)
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρου πιπέρι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να φτιάξετε αυτήν τη συνταγή για ραβόλι με ψημένο τριαντάφυλλο, θα φτιάξετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Κλάστης
  • Μαχαίρι ή κόφτης πίτσας
  • Ταψί
  • Μαγειρικό σπρέι
  • Φούρνος

Εκτός από τα εργαλεία, φροντίστε να έχετε τα υλικά γέμισης ραβόλι όπως τυρί ρικότα, τριμμένο τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη παρμεζάνα, φρέσκο ​​βασιλικό, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Για τη ζύμη για ραβιόλια, μαζέψτε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μεγάλα αυγά, ελαιόλαδο, αλάτι και νερό. Τέλος, για τη σάλτσα, θα γίνει θρυμματισμένες ντομάτες, ψιλοκομμένο σκόρδο, ξερή ρίγανη, αλάτι και ελαιόλαδο.

Προετοιμασία

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί ρικότα, το τριμμένο τυρί μοτσαρέλα, την τριμμένη παρμεζάνα, το φρέσκο ​​βασιλικό, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε στην άκρη.
2. Σε άλλο μπολ του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι. Κάνουμε ένα πηγάδι στο κέντρο και σπάμε μέσα τα αυγά. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο τα αυγά. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανακατέψτε σταδιακά τα αυγά και το λάδι στο αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
3. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνουμε τη ζύμη για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Εάν η ζύμη είναι πολύ στεγνή, προσθέστε νερό, μια κουταλιά της σούπας τη φορά, μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή υφή.
4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Πάρτε τη μία μερίδα και καλύψτε την άλλη με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας για να μην στεγνώσει. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη λεπτή, μέχρι να έχει πάχος περίπου 1/8 ίντσας.
5. Κόψτε τη ζύμη που ανοίγει σε κύκλους χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κουπατ ή ένα ποτήρι. Παίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση τυριού σε κάθε κύκλο και, στη συνέχεια, διπλώστε το στη μέση για να δημιουργήσετε ένα σχήμα μισού φεγγαριού. Τσιμπήστε τις άκρες για να σφραγίσετε τα ραβιόλια.
6. Πάρτε ένα σφραγισμένο ραβιόλι και τυλίξτε το απαλά σε σχήμα τριαντάφυλλου, ξεκινώντας από τη μία άκρη και συνεχίζοντας μέχρι την άλλη, αφήνοντας το πάνω μέρος ακάλυπτο. Το εμφάνιση τα ραβιόλια σε σχήμα τριαντάφυλλου σε ένα λαδωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη και τη γέμιση.
7. Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F (190°C). Όσο ζεσταίνεται ο φούρνος, ετοιμάζετε τη σάλτσα ανακατεύοντας σε ένα μπολ τις ντομάτες κονκασέ, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη ξερή ρίγανη, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
8. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα ραβιόλια στο ταψί, φροντίζοντας να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Πασπαλίστε από πάνω επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα για πρόσθετη γεύση αν θέλετε.
9. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα ραβιόλια και να γίνει αφροώδης και ελαφρώς χρυσή η σάλτσα.
10. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Χρόνος προετοιμασίας

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για ψημένο τριαντάφυλλο ραβιόλι μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εμπειρία μαγειρέματος και την αποτελεσματικότητα της κουζίνας σας. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου 45 λεπτά για να προετοιμάσετε τη γέμιση με ραβιόλια, να φτιάξετε τη ζύμη, να συναρμολογήσετε τα ραβόλια και να προετοιμάσετε τη σάλτσα. Αυτός ο χρόνος περιλαμβάνει και περιόδους ενεργούς προετοιμασίας και ανάπαυσης.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Η δημιουργία όμορφων και νόστιμων ραβιόλι τριαντάφυλλου στο φούρνο απαιτεί μερικές συμβουλές και προσεκτική εκτέλεση. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε και να μαγειρέψετε αυτήν τη συνταγή:

  1. Όταν φτιάχνετε τη ζύμη για ραβιόλια, βεβαιωθείτε ότι τα αυγά είναι σε θερμοκρασία δωματίου για ευκολότερη ανάμειξη και ενσωμάτωση στο αλεύρι.
  2. Εάν η ζύμη σας κολλάει πολύ κατά το ζύμωμα, προσθέστε λίγο αλεύρι όπως χρειάζεται για να πετύχετε μια λεία υφή.
  3. Είναι σημαντικό να απλώσετε τη ζύμη αραιά και ομοιόμορφα για να δημιουργήσετε ευαίσθητα και τρυφερά ραβιόλια. Χρησιμοποιήστε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια του ρολού σας για να μην κολλήσει.
  4. Η συναρμολόγηση των ραβιόλι σε σχήμα τριαντάφυλλου μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και δημιουργική διαδικασία. Τυλίξτε απαλά τα σχήματα του μισού φεγγαριού σε τριαντάφυλλα, προσαρμόζοντας το σχήμα όπως για μια αισθητική ευχάριστη παρουσίαση.
  5. Λάδεψε καλά το ταψί για να μην κολλήσουν τα ραβόλια κατά το ψήσιμο.
  6. Δεν είστε γενναιόδωροι με τη σάλτσα όταν την περιφέρετε στα ραβόλια, διασφαλίζοντας ότι έχουν επικαλυφθεί πλήρως για μέγιστη έγχυση γεύσης.
  7. Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικές γεμίσεις ή παραλλαγές της σάλτσας για να προσαρμόσετε τις γεύσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  8. Σερβίρετε τα ψημένα ραβιόλια τριαντάφυλλο φρέσκα εκτός φούρνου όσο είναι ακόμα ζεστά για την καλύτερη γεύση και υφή.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα Baked Rose Ravioli:

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
380

Συνολικό Λίπος
18g

Κορεσμένα λιπαρά
9g

Χοληστερόλη
135 mg

Νάτριο
840 mg

Υδατάνθρακες
34 g

Ίνα
2g

Ζάχαρη
3g

Πρωτεΐνη
17 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε τα ραβιόλια ψημένου τριαντάφυλλου, μεταφέρετε προσεκτικά τα μεμονωμένα ραβιόλια σε σχήμα τριαντάφυλλου σε πιάτα σερβιρίσματος χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή λαβίδα, διασφαλίζοντας ότι διατηρούν το σχήμα τους. Συνδυάστε τα ραβιόλια με μια πρόσθετη σάλτσα από το ταψί και πασπάλισε με τριμμένη παρμεζάνα για γαρνίρισμα.

Για μια κομψή παρουσίαση, μπορείτε να διακοσμήσετε τα πιάτα με φρέσκα φύλλα βασιλικού ή με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε τα ραβιόλια ως κυρίως πιάτο συνοδευόμενα από μια πράσινη σαλάτα ντυμένη ελαφρά με μπινεγκρέτ λεμονιού για να εξισορροπήσετε τις γεύσεις. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να σερβίρετε ως ορεκτικό ή μέρος μιας μεγαλύτερης ιταλικής γιορτής.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα Baked Rose Ravioli σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Μπορούν να διατηρηθούν έως και 3 ημέρες. Για να ξαναζεστάνετε, να ζεστάνετε απαλά στο φούρνο στους 350°F (175°C) για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Το Bak Rose Ravioli περιέχει πολλά συστατικά που παρέχουν θρεπτικά συστατικά. Το τυρί Ricotta είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, συμβάλλοντας στην υγεία των οστών. Το τυρί μοτσαρέλα προσθέτει επιπλέον πρωτεΐνη και είναι χαμηλό σε λιπαρά σε σύγκριση με άλλα είδη τυριών. Ο βασιλικός προσφέρει αντιοξειδωτικά και μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδεις πληροφορίες. Οι ντομάτες που αναφέρονται στη σάλτσα είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που σχετίζεται με διάφορα για την υγεία.

Οστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η συνταγή περιέχει υψηλότερες ποσότητες λίπους και νατρίου λόγω των συστατικών του τυριού και της σάλτσας. Η μετριοπάθεια είναι το κλειδί όταν απολαμβάνετε αυτό το απολαυστικό πιάτο.

Παρόμοιες συνταγές<!–

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button