Εύκολες συνταγές

Συνταγή για παγωμένο κέικ με κακάο κερασιών

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στον απολαυστικό συνδυασμό κερασιών και κακάο με αυτό το λαχταριστό κέικ Cherry Cocoa Frozen. Αυτή η συνταγή είναι μια τέλεια απόλαυση για όσους λαχταρούν ένα πλούσιο και κρεμώδες επιδόρπιο με μια έκρηξη φρουτένιας γεύσης. Το κέικ διαθέτει στρώσεις από υγρό παντεσπάνι σοκολάτας, βελούδινη γέμιση κρέμας κερασιού και ένα δροσιστικό γλάσο κερασιού από πάνω. Με την παραδεισένια γεύση και την εντυπωσιακή παρουσίασή του, αυτό το παγωμένο κέικ είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα ικανοποιήσει το γλυκό σας.

Συστατικά

<πίνακας>

Στρώματα κέικ
Γέμισμα
Γάνωμα

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι χυμός κερασιού

1 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού

3/4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Κόκκινο χρώμα τροφίμων (προαιρετικό)

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα

1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι

2 μεγάλα αυγά

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το κατεψυγμένο κέικ με κακάο κερασιών, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ 8 ιντσών
– Μπολ ανάμειξης
– Χτύπημα ή ηλεκτρικό μίξερ
– Λαστιχένια σπάτουλα
– Περγαμηνόχαρτο
– Σχάρα ψύξης
– Μαχαίρι
– Κόσκινο
– Μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων (για την παρασκευή γέμισης κρέμας κερασιού)
– Κατσαρόλα

Προετοιμάστε τον χώρο εργασίας της κουζίνας σας συγκεντρώνοντας όλα τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά. Βεβαιωθείτε ότι οι φόρμες για κέικ είναι καθαρές και έτοιμες για χρήση.

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και λαδώστε τις φόρμες του κέικ. Στρώνουμε τον πάτο κάθε ταψιού με λαδόκολλα για εύκολη αφαίρεση αργότερα.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Τα χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
3. Προσθέστε το βουτυρόγαλα, το φυτικό έλαιο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας στο ξηρό μείγμα. Χτυπάμε τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν λεία και κρεμώδη.
4. Μοιράζουμε το κουρκούτι ίσα μεταξύ των προετοιμασμένων ταψιών και λειαίνουμε τις κορυφές χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα.
5. Τοποθετήστε τα ταψιά στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
6. Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στα ταψιά για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης για να κρυώσουν εντελώς.

Συνεχίστε με τα υπόλοιπα βήματα της προετοιμασίας…

Χρόνος προετοιμασίας

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας για αυτό το κατεψυγμένο κέικ Cherry Cocoa είναι περίπου 2 ώρες, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων ψησίματος και ψύξης. Ο ενεργός χρόνος προετοιμασίας είναι περίπου 30 λεπτά, ενώ ο υπόλοιπος χρόνος είναι αφιερωμένος στο ψήσιμο και την τέλεια ψύξη του κέικ. Είναι σημαντικό να προγραμματίζετε εκ των προτέρων και να αφήνετε αρκετό χρόνο για κάθε βήμα για να εξασφαλίσετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Πιστέψτε με, η αναμονή θα αξίζει τον κόπο!

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για εναλλακτικές λύσεις φιλικές προς τους vegan, μπορείτε να αντικαταστήσετε ορισμένα συστατικά σε αυτήν τη συνταγή:
– Αντικαταστήστε τα αυγά με 1/4 φλιτζάνι σάλτσα μήλου ή πολτοποιημένες μπανάνες ανά αυγό.
– Αντικαταστήστε το βουτυρόγαλα με φυτό- Αντικαταστήστε το βουτυρόγαλα με φυτικό γάλα (όπως γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας) αναμεμειγμένο με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού ή μηλόξυδο για να δημιουργήσετε ένα vegan υποκατάστατο βουτυρόγαλα.
– Αντί για βαριά κρέμα, χρησιμοποιήστε κρέμα καρύδας ή μη γαλακτοκομική σαντιγί από καρύδα ή σόγια.
– Επιλέξτε μια επιλογή γλάσου που είναι φιλικό προς τους vegan, όπως ένα απλό γλάσο ζάχαρης σε σκόνη και χυμό λεμονιού ή ένα σπιτικό γλάσο με βάση τα φρούτα χρησιμοποιώντας ανάμεικτα φρούτα και έναν πηκτικό παράγοντα όπως το άγαρ άγαρ.

Κάνοντας αυτές τις εναλλαγές συστατικών, μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε αυτή τη συνταγή για το κατεψυγμένο κέικ με κακάο κερασιών για να ταιριάζει σε μια vegan διατροφή χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή την υφή. Απολαύστε τη νοστιμιά χωρίς ενοχές!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Η προετοιμασία του κατεψυγμένου κέικ με κακάο κερασιών απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια και μερικές χρήσιμες συμβουλές για να εξασφαλίσετε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα:

  1. Χρησιμοποιήστε συστατικά σε θερμοκρασία δωματίου: Φέρτε τα αυγά, το βουτυρόγαλα και άλλα συστατικά στο ψυγείο σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε. Αυτό θα τα βοηθήσει να ενσωματωθούν καλύτερα στη ζύμη και θα έχουν ως αποτέλεσμα ένα πιο ομοιόμορφο ψήσιμο κέικ.

  2. Κοσκινίστε τα ξηρά συστατικά: Κοσκινίζοντας το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα μαζί βοηθά στην απομάκρυνση τυχόν σβώλων και διασφαλίζει ότι κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο το κουρκούτι. Αυτό το βήμα συμβάλλει σε μια πιο ελαφριά και λεία υφή.

  3. Βγάζετε κουκούτσια από κεράσια: Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκα κεράσια, φροντίστε να τα αφαιρέσετε πριν τα ψιλοκόψετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο για pitter κεράσι ή να αφαιρέσετε προσεκτικά τα κουκούτσια με ένα μαχαίρι. Προσέξτε να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

  4. Ρυθμίστε τη γλυκύτητα: Δοκιμάστε τη γέμιση κρέμας κερασιού πριν συναρμολογήσετε τις στρώσεις του κέικ. Αν προτιμάτε πιο γλυκιά γέμιση, προσθέστε λίγη περισσότερη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.

  5. Σωστή ψύξη και ψύξη: Αφήστε τα στρώματα του κέικ να κρυώσουν εντελώς πριν συναρμολογήσετε το κέικ. Αν κρυώσετε το συναρμολογημένο κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα, θα εξασφαλίσει ότι θα σφίξει σωστά και θα διατηρήσει το σχήμα του όταν κόβεται σε φέτες.

  6. Γαρνίρετε δημιουργικά: Όταν σερβίρετε το Cherry Cocoa Frozen Cake, μπορείτε να το διακοσμήσετε με φρέσκα κεράσια, τριμμένη σοκολάτα ή λίγο σκόνη κακάο. Γίνετε δημιουργικοί και κάντε το οπτικά ελκυστικό!

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και θα είστε καθ’ οδόν για να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό κέικ Cherry Cocoa Frozen που θα εντυπωσιάσει τόσο τους γευστικούς σας κάλυκες όσο και τους καλεσμένους σας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι εκτιμώμενες διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα (με βάση οκτώ μερίδες) κατεψυγμένου κέικ Cherry Cocoa:

  • Θερμίδες: 420
  • Ολικά λιπαρά: 18 γρ
    • Κορεσμένα λιπαρά: 8 g
    • Trans Fat: 0g
  • Χοληστερόλη: 60 mg
  • Νάτριο: 370 mg
  • Συνολικοί υδατάνθρακες: 61 γρ
    • Διαιτητικές ίνες: 3 g
    • Σάκχαρα: 40 g
  • Πρωτεΐνη: 6 g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με συγκεκριμένα συστατικά και μεγέθη μερίδων.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να αναβαθμίσετε την παρουσίαση του Cherry Cocoa Frozen Cake, λάβετε υπόψη τις ακόλουθες προτάσεις υπηρεσιών και παρουσίασης:

  1. Κόψτε το κομψά: Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι βουτηγμένο σε ζεστό νερό για να εξασφαλίσετε καθαρές και λείες φέτες. Σκουπίστε το μαχαίρι ανάμεσα σε κάθε κοπή για καθαρές άκρες.

  2. Σερβίρετε με δωρεάν συνοδευτικά: Συνδυάστε κάθε φέτα με μια κούκλα σαντιγί, μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια σταγόνα σάλτσας σοκολάτας. Αυτές οι προσθήκες ενισχύουν τη συνολική γεύση και παρέχουν απολαυστικές αντιθέσεις.

  3. Διακοσμήστε με φρέσκα κεράσια: Γεμίστε κάθε φέτα με λίγα φρέσκα κεράσια για να προσθέσετε ένα έντονο χρώμα και φρεσκάδα. Όχι μόνο φαίνεται δελεαστικό, αλλά ενισχύει και τις φρουτώδεις γεύσεις του κέικ.

  4. Διακοσμήστε δημιουργικά: Πασπαλίστε το πάνω μέρος του κέικ με σκόνη κακάο χρησιμοποιώντας ένα λεπτό κόσκινο για να δημιουργήσετε ένα κομψό φινίρισμα. Μπορείτε επίσης να τρίψετε λίγη σοκολάτα πάνω από το κέικ για περισσότερη απόλαυση.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να σερβίρετε αυτό το κατεψυγμένο κέικ Cherry Cocoa Frozen Cake μόνο του ως παρακμιακό επιδόρπιο. Ωστόσο, εάν θέλετε να εξισορροπήσετε τον πλούτο, σκεφτείτε να το συνδυάσετε με μια ελαφριά φρουτοσαλάτα ή ένα δροσιστικό σορμπέ. Αυτές οι επιλογές παρέχουν μια αναζωογονητική αντίθεση με τις πλούσιες γεύσεις του κέικ και ολοκληρώνουν την γευστική εμπειρία.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να εξασφαλίσετε τη φρεσκάδα και τη μακροζωία του κατεψυγμένου κέικ με κακάο Cherry, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες αποθήκευσης:

  1. Ψύξη: Μόλις το κέικ συναρμολογηθεί και κρυώσει, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο ή καλύψτε το καλά με πλαστική μεμβράνη. Διατηρήστε το στο ψυγείο για να διατηρήσει την υφή και τη γεύση του.

  2. Κατάψυξη: Αν θέλετε να ετοιμάσετε το κέικ νωρίτερα, μπορείτε να το καταψύξετε. Τυλίξτε κάθε φέτα ξεχωριστά σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε τα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Ξεπαγώστε τις φέτες στο ψυγείο για μια νύχτα πριν τις σερβίρετε.

Αποθηκευμένο σωστά, το Cherry Cocoa Frozen Cake μπορείτε να το απολαύσετε έως και

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button