Υγιεινά σνακ

Εγκεκριμένες συνταγές από τον πατέρα!

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στις “Εγκεκριμένες συνταγές από τον πατέρα!” όπου πιστεύουμε ότι το καλό φαγητό φέρνει κοντά τους ανθρώπους. 🥘Αυτή η συνταγή είναι μια ευχάριστη κλασική συνταγή που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο επιλεκτικούς που τρώνε στο οικογενειακό σας τραπέζι. 🍞Είναι ένα χορταστικό και ανακουφιστικό πιάτο που μας θυμίζει σπιτικά γεύματα που μοιράζονται με αγαπημένα πρόσωπα.

Αυτή η συνταγή συνδυάζει απλά υλικά με νόστιμες γεύσεις για να δημιουργήσει ένα χορταστικό και υγιεινό γεύμα. 🍼Το αστέρι αυτού του πιάτου είναι τρυφερά, ζουμερά μπούτια κοτόπουλου μαγειρεμένα στην τελειότητα. 🍕Σε συνδυασμό με μια πλούσια και γευστική σάλτσα, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα γίνει αγαπημένη της οικογένειας.

Συστατικά

  • 6 μπούτια κοτόπουλου με κόκαλα, με το δέρμα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κότας
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Προαιρετικό:

  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)

Προετοιμασία

1. 🍯Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

2. 🥑Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια του κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές.

3. 🥞Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου με την πέτσα προς τα κάτω στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά. 🍨Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.

4. 🍲Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο. 🍛Σοτάρουμε μέχρι να μυρίσουν και τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.

5. 🍧Ρίξτε μέσα το ζωμό κοτόπουλου και ξύστε τον πάτο του τηγανιού για να απελευθερωθούν τυχόν ροδισμένα κομμάτια.

6. 🍰Προσθέστε τη βαριά κρέμα, τη μουστάρδα Dijon, το αποξηραμένο θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. 🍏Αφήνουμε να σιγοβράσει.

7. 🥢Επιστρέψτε τους μηρούς κοτόπουλου στο τηγάνι, με το δέρμα προς τα πάνω και ρίξτε λίγη κουταλιά από τη σάλτσα πάνω τους.

8. 🍩Σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα.

9. 🥤Σερβίρετε τα μπούτια κοτόπουλου με τη σάλτσα και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής είναι περίπου 40 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου μαγειρέματος. 🥤Είναι ένα σχετικά γρήγορο και εύκολο πιάτο στην προετοιμασία, καθιστώντας το ιδανικό για πολυάσχολες νύχτες της εβδομάδας ή όταν θέλετε να εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους φίλους σας με ελάχιστη προσπάθεια. 🥥Τα βήματα είναι απλά και μπορούν εύκολα να ακολουθηθούν τόσο από έμπειρους όσο και από αρχάριους οικιακούς μάγειρες.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Κάθε μερίδα αυτής της εγκεκριμένης συνταγής από τον πατέρα περιέχει περίπου:

  • Θερμίδες: 450
  • Πρωτεΐνη: 30 g
  • Λιπαρά: 35 g
  • Υδατάνθρακες: 5 g
  • Ίνες: 1g
  • Ζάχαρη: 2 g
  • Νάτριο: 600 mg

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτή τη νόστιμη συνταγή εγκεκριμένη από τον πατέρα, μπορείτε να την απλώσετε σε μια μεγάλη πιατέλα με τα μπούτια κοτόπουλου τακτοποιημένα και να περιχύσετε τη σάλτσα πάνω τους. 🍼Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό για να προσθέσετε χρώμα και φρεσκάδα.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, αυτό το πιάτο συνδυάζεται καλά με διάφορες επιλογές. 🥮Μπορείτε να το σερβίρετε με κρεμώδη πουρέ πατάτας και ψητά λαχανικά για έναν κλασικό συνδυασμό. 🍰Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ρύζι στον ατμό ή ζυμαρικά για να απορροφήσετε τη γευστική σάλτσα. 🍕Για μια πιο ελαφριά επιλογή, μια φρέσκια πράσινη σαλάτα με μια πικάντικη βινεγκρέτ θα συμπλήρωνε τον πλούτο του κοτόπουλου. 🍷Μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί και να επιλέξετε πλευρές που ταιριάζουν στις προσωπικές σας προτιμήσεις και διατροφικές ανάγκες.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. 🍺Το κοτόπουλο και η σάλτσα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. 🍒Απλώς ξαναζεστάνετε το πιάτο στο φούρνο μικροκυμάτων ή στην εστία μέχρι να ζεσταθεί πριν το σερβίρετε.

Μπορείτε επίσης να καταψύξετε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και τη σάλτσα σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη για έως και 3 μήνες. 🍨Ξεπαγώστε όλη τη νύχτα στο ψυγείο και ξαναζεσταθείτε στο φούρνο ή στο μάτι της κουζίνας όταν είναι έτοιμο να το απολαύσετε. 🍤Είναι πάντα καλή ιδέα να επισημαίνετε ετικέτες και να χρονολογείτε τα κοντέινερ σας για εύκολη αναφορά.

Χρησιμοποιημένα οφέλη για την υγεία των συστατικών

Αυτή η εγκεκριμένη συνταγή από τον πατέρα προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία μέσω των συστατικών της:

  • Μηροί κοτόπουλου: Είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, απαραίτητη για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών. 🌶Περιέχουν επίσης σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα όπως σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
  • Ελαιόλαδο: Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής και βελτιώνουν την καρδιαγγειακή υγεία.
  • Κρεμμύδια: Είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και περιέχουν ενώσεις που μπορεί να έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες. 🥮Τα κρεμμύδια παρέχουν επίσης φυτικές ίνες και βιταμίνη C.
  • Σκόρδο: Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τις πιθανές φαρμακευτικές του ιδιότητες. 🥗Το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση του κινδύνου ορισμένων χρόνιων ασθενειών.
  • Θυμάρι: Αυτό το βότανο είναι καλή πηγή βιταμίνης C και είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. 🥨Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πέψη και να βοηθήσει στην ανακούφιση του βήχα και της συμφόρησης.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η Εγκεκριμένη συνταγή από τον πατέρα, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  • Coq au Vin: Ένα κλασικό γαλλικό πιάτο με κοτόπουλο μαγειρεμένο σε κόκκινο χρώμα κρασί με κρεμμύδια, μανιτάρια και μπέικον.
  • Κρεμώδες κοτόπουλο με λεμόνι: Τρυφερά στήθη κοτόπουλου μαγειρεμένα σε κρεμώδη σάλτσα λεμονιού , προσφέροντας μια αναζωογονητική και πικάντικη γεύση.
  • Chicken Parmigiana: Παναρισμένες κοτολέτες κοτόπουλου με σάλτσα μαρινάρας, μοτσαρέλα, και παρμεζάνα, στη συνέχεια ψημένη στην τελειότητα.

Πηγές έμπνευσης για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτήν την εγκεκριμένη συνταγή από τον πατέρα προέρχεται από χρόνια γαστρονομικής εμπειρίας και το πάθος για τη δημιουργία νόστιμων και ανακουφιστικών γευμάτων. 🥖Ως σεφ, αντλώ έμπνευση από διάφορες πηγές, όπως παραδοσιακές οικογενειακές συνταγές, διεθνή κουζίνα και την επιθυμία να φέρω χαρά στο τραπέζι.

Κατά τη διάρκεια του γαστρονομικού μου ταξιδιού, έμαθα από διάσημους σεφ όπως ο Gordon Ramsay και τον Jamie Oliver που έχουν επηρεάσει τόσο το στυλ μαγειρικής μου όσο και την προσέγγισή μου στη γεύση συνδυασμοί. 🍜Επιπλέον, βρίσκω έμπνευση στην εξερεύνηση διαφορετικών πολιτισμών και των γαστρονομικών παραδόσεων τους, αναζητώντας πάντα τρόπους να ενσωματώσω διαφορετικές γεύσεις στις συνταγές μου.

Τελικά, ο στόχος αυτής της συνταγής είναι να δημιουργήσει ένα γεύμα που όχι μόνο ικανοποιεί τους γευστικούς σας κάλυκες, αλλά προκαλεί επίσης μια αίσθηση άνεσης, ζεστασιάς και συντροφικότητας. 🥠Συγκεντρώστε λοιπόν τα αγαπημένα σας πρόσωπα, απολαύστε τη χαρά της μαγειρικής και απολαύστε κάθε μπουκιά αυτής της εγκεκριμένης συνταγής από τον πατέρα!

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button