Εύκολες συνταγές

Συνταγή για επιδόρπιο με φυστικοβούτυρο και μπανάνα

Συνταγή για επιδόρπιο με φυστικοβούτυρο και μπανάνα

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στον παραδεισένιο συνδυασμό κρεμώδους φυστικοβούτυρου και γλυκών μπανανών με αυτή την απολαυστική συνταγή γλυκού. Αυτή η απολαυστική απόλαυση είναι ένας τέλειος συνδυασμός γεύσεων, υφών και απλότητας. Γίνεται γρήγορα και θα ικανοποιήσει τη λαχτάρα σας για κάτι γλυκό και χορταστικό.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Ώριμες μπανάνες
2

Φυστικοβούτυρο
½ φλιτζάνι

Μέλι
2 κουταλιές της σούπας

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Κανέλα σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού

σαντιγί
για γαρνιτούρα (προαιρετικό)

Φιστίκια ψιλοκομμένα
για γαρνιτούρα (προαιρετικό)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο γλυκό, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά:
– Σανίδα κοπής
– Μαχαίρι
– Μπολ
– Πιρούνι ή πουρέ πατάτας
– Μεζούρες και κουτάλια

Προετοιμασία

Βήμα 1: Συγκεντρώστε τα συστατικά

Ξεκινήστε συγκεντρώνοντας όλα τα απαραίτητα υλικά για αυτήν τη συνταγή.

Βήμα 2: Ξεφλουδίστε και πολτοποιήστε τις μπανάνες

Καθαρίστε τις ώριμες μπανάνες και το έλεγχο σε ένα μπολ. Πολτοποιήστε τα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή έναν πουρέ πατάτα μέχρι να αποκτήσετε μια λεία υφή.

Βήμα 3: Προσθέστε φυσικοκούτυρο και ανακατέψτε

Προσθέστε το φυστικοβούτυρο στις πολτοποιημένες μπανάνες. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί καλά το φυστικοβούτυρο.

Βήμα 4: Γλυκάνουμε με μέλι

Ρίξτε μέλι πάνω από το μείγμα μπανάνας-φυστικοβούτυρου. Προσθέστε εκχύλισμα βανίλιας και σκόνη κανέλας. Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 5: Ψύξτε και σερβίρετε

Καλύψτε το μπολ και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις. Μόλις κρυώσει, μοιράζετε το γλυκό σε μπολ σερβιρίσματος. Προαιρετικά, γαρνίρουμε με σαντιγί και ψιλοκομμένα φιστίκια για περισσότερη απόλαυση. Σερβίρετε κρύο και απολαμβάνετε!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το υπέροχο επιδόρπιο με φυστικοβούτυρο και μπανάνα είναι περίπου 10 λεπτά. Ο χρόνος ψύξης στο ψυγείο είναι επιπλέον 30 λεπτά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Επιλέξτε ώριμες μπανάνες με κίτρινες φλούδες και καφέ κηλίδες για την καλύτερη γεύση και γλυκύτητα.
– Χρησιμοποιήστε κρεμώδες φυστικοβούτυρο για λεία υφή, αλλά μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και τραγανό φυστικοβούτυρο αν προτιμάτε λίγη επιπλέον τραγανότητα.
– Προσαρμόστε την ποσότητα του μελιού σύμφωνα με το επιθυμητό επίπεδο γλυκύτητας.
– Για μια ανατροπή, σκεφτείτε να προσθέσετε λίγο σκόνη κακάο ή λίγο σάλτσα σοκολάτας για να βελτιώσετε το γευστικό προφίλ.
– Πειραματιστείτε με διαφορετικές επικαλύψεις, όπως φράουλες σε φέτες, φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας ή μια κούκλα Nutella για μια παρακμιακή πινελιά.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Διατροφή
Αξία ανά μερίδα

Θερμίδες
180

Συνολικό Λίπος
9g

Κορεσμένα λιπαρά
2g

Υδατάνθρακες
21g

Ίνα
3g

Πρωτεΐνη
6g

Ζάχαρη
11g

Ασβέστιο
20 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το υπέροχο επιδόρπιο με φυστικοβούτυρο και μπανάνα, μπορείτε να το παρουσιάσετε σε ατομικά μπολ ή ποτήρια. Μπορείτε να βελτιώσετε την παρουσίαση γαρνίροντας με μια κούκλα σαντιγί και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένα φιστίκια από πάνω. Για μια επιπλέον πινελιά, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μια μπανάνα σε φέτες ή ένα φύλλο μέντας ως διακοσμητικό στοιχείο.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να σερβίρετε αυτό το επιδόρπιο μαζί με μια μπάλα παγωτό μπανίλια ή μια λίγη σάλτσα σοκολάτας για περισσότερη απόλαυση. Φρέσκα μούρα όπως φράουλες, σμέουρα ή βατόμουρα μπορούν επίσης να σερβιριστούν στο πλάι για να προσθέσουν μια έκρηξη φρεσκάδας και να εξισορροπήσουν τις γεύσεις.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε το γλυκό σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Ωστόσο, απολαμβάνετε καλύτερα φρέσκο.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Αυτό το επιδόρπιο με φυστικοβούτυρο και μπανάνα όχι μόνο μια απολαυστική γεύση αλλά και συγκεκριμένα προσφέρει για την υγεία. Οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου, βιταμίνη C, διαιτητικών ινών και αντιοξειδωτικών. Μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, να υποστηρίξουν την υγεία της καρδιάς και να βοηθήσουν την πέψη. Το φυστικοβούτυρο παρέχει πρωτεΐνες, υγιή λίπη και βασικά μικροθρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Ε και μαγνήσιο. Μπορεί να συμμετάσχει στον κορεσμό και να προσφέρει ενέργεια.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν σας αρέσει ο συνδυασμός φυστικοβούτυρου και μπανάνας, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:
– Smoothie μπανάνας με φυστικοβούτυρο: Ανακατέψτε κατεψυγμένες μπανάνες, φυστικοβούτυρο, γάλα (ή φυτικό γάλα) και μια πινελιά μελιού για ένα δροσιστικό και θρεπτικό smoothie.
– Σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και μπανάνα στη σχάρα: Αλείψτε το φυστικοβούτυρο σε ψωμί ολικής αλέσεως, προσθέστε τις κομμένες μπανάνες και ψήστε μέχρι να ροδίσουν για μια ζεστή και ανακουφιστική απόλαυση.
– Πλιγούρι βρώμης με φυστικοβούτυρο: Μαγειρέψτε τη βρώμη με γάλα (ή νερό), πολτοποιήστε τις ώριμες μπανάνες και ανακατέψτε με φυστικοβούτυρο για ένα πλούσιο και νόστιμο πρωινό.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή είναι εμπνευσμένη από τη γαστρονομική δημιουργικότητα διάσημων σεφ όπως η Nigella Lawson, η οποία συχνά εξετάζει τον απολαυστικό συνδυασμό φυσικοβούτυρου και μπανάνα στις συνταγές της. Επιπλέον, πηγές τροφίμων όπως το Food Network και το Tasty έχουν μοιραστεί τις δικές τους εκδοχές αυτού του κλασικού συνδυασμού, παρέχοντας έμπνευση για αυτό το νόστιμο επιδόρπιο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button